سیدضیاء‌الدین مظهری متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت اقتصاد پژوه، در ارتباط با بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در زمان آلودگی هوا اظهار داشت:‌ باید در چنین شرایطی برای دفع سموم از بدن از امکانات فصل تغذیه‌ای که حاوی آنتی‌اکسیدان فراوان بوده استفاده کنیم. وی افزود: افرادی که دچار کم‌خونی هستند بیشتر در معرض خطرهای […]

سیدضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت اقتصاد پژوه، در ارتباط با بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در زمان آلودگی هوا اظهار داشت:‌ باید در چنین شرایطی برای دفع سموم از بدن از امکانات فصل تغذیه‌ای که حاوی آنتی‌اکسیدان فراوان بوده استفاده کنیم.

وی افزود: افرادی که دچار کم‌خونی هستند بیشتر در معرض خطرهای آلودگی هوا بوده و این مسئله عوارض بیشتری برای آنها دارد که رعایت نکات تغذیه‌ای می‌تواند در بهبود آنها مؤثر واقع شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: استفاده از انار، آب انار و مرکبات به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان فراوان سیستم ایمنی را تقویت کرده و در جهت مقابله با آلودگی در بدن مؤثر است. همچنین مصرف شیر کم‌چرب در این زمینه توصیه می‌شود.

مظهری گفت: داشتن خواب راحت و عمیق، پرهیز از شب‌بیداری و صبح‌هاخوابی در کمک به دفع سموم از بدن مؤثر بوده همچنین افراد باید در روزهایی که هوا آلوده است از ورزش صبحگاهی بپرهیزند و در زمان پاک بودن هوا ورزش‌های لازم را انجام دهند.استفاده از مراکز ورزشی سرپوشیده یا ورزش در منزل نیز در این شرایط بیشتر توصیه می‌شود.

وی وجود استرس و انتقال آن به دیگران را از عوامل مؤثر در کاهش سیستم دفاعی بدن برشمرد و گفت: این مسئله سبب ترشح هورمون کورتیزون شده و توان دفاعی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد بنابر این توصیه می‌کنیم افراد از اضطراب و استرس دوری کنند.

این متخصص تغذیه گفت:‌ استفاده از مغز دانه‌ها هر چند به میزان بسیار اندک در تقویت سیستم ایمنی مؤثر بوده و افراد بهتر است به جای استفاده از انواع فستفود مواد غذایی مفید را مصرف کنند.

وی بیان داشت:‌نوشیدن آب در این شرایط مفید است البته نباید چند لیوان آب پشت سر هم مصرف شود بلکه آب را باید جرعه جرعه و به مرور در طول روز استفاده کرد. بدن ما ۶۰ درصد از آب ساخته شده و تمام مواد مغذی بدن به صورت محلول در آب جذب می‌شوند. همچنین دفع سموم از بدن با مصرف بیشتر آب بهتر امکانپذیر است.

مظهری گفت:‌استفاده از آب‌میوه‌های رقیق و یا طبیعی و مصرف تفاله میوه توصیه می‌شود و این مسئله به ویژه در تفاله میوه‌ها جهت مقابله با سرطان‌های دستگاه‌ گوارش مؤثر است.

انتهای پیام/